Wandelingen

Wandelagenda

Vrijdag 13/08/2021 | Linschoten, Avondwandeling door het Linschoterbos | 7 km

Zaterdag 18/09/2021 | De Bilt, Beerschoten, Houdringe en Panbos | 12 km

Beschrijving wandelingen

Vrijdag 13/08/2021 | Linschoten, Avondwandeling door het Linschoterbos | 7 km

Een aantal jaar geleden liepen we deze hike ook op een mooie zomeravond. Omdat dat een heerlijke wandeling was, herhalen we deze tocht. En we hopen op net zo’n mooie avond op 13 augustus.

We verzamelen op de parkeerplaats TOP en lopen via de Korte Linschoten naar de Haardijk. Onderweg zien we mooie historische gebouwen, zoals de Adrianahoeve en Hofstede Groot Wulverhorst. Vervolgens gaan we over de Schapenlaan en komen we via de Noord Linschoterdijk uit bij het prachtige Landgoed Linschoten. We lopen verder over de paden bij het Linschoterbos en passeren onder andere de Louisehoeve en Hofstede Parkzicht. Als we weer aankomen bij de parkeerplaats, lopen we verder over de Engherzandweg, zodat we via de Dorpstraat een deel van de historische dorpskern kunnen bezichtigen. Tot slot gaan we een ijsje eten bij de plaatselijke cafetaria. 

Startpunt: Parkeerplaats TOP, Noord Linschoterdijk 1 te Linschoten

Starttijd: 19:00 uur

Geleid door: Lisette

Zaterdag 18/09/2021 | De Bilt, Beerschoten, Houdringe en Panbos | 12 km

Aan de rand De Bilt liggen drie prachtige gebieden: landgoed Beerschoten, landgoed Houdringe en het Panbos. Samen vormen zij een aaneengesloten natuurgebied van 367 hectare. Parkbos, stuifduinen, weiden met boomgroepen en oude lanen wisselen elkaar af. Er is dus veel moois te zien tijdens deze hike. En wat is er fijner dan daarvan te genieten in het gezelschap van andere hikers 😉 Op deze website kun je nog wat meer lezen over de route: https://utrechtslandschap.nl/routes/wandelen/beerschoten-houdringe-panbos

Startpunt: Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6, 3732 HM De Bilt

Starttijd: 11:00 uur

Geleid door: Mariëlle Fieret

Landgoed Beerschoten, Houdringe en het Panbos
%d bloggers liken dit: