Wandelingen

Wandelagenda

Zaterdag 14/12/2019 Zonsopkomst bij Benschop (9 km)

Vrijdagavond 10/01/2020 Amsterdam Light Festival (6,3 km)

Zaterdag 15/02/2020 Tiengemeten van links naar rechts (15+ km)

Beschrijving wandelingen

Zaterdag 14 december 2019 | Benedeneindsepad, Benschop | 9 km | 8.00 uur

Het Benedeneindsepad is nieuw sinds deze zomer. We willen het met natuurhike gaan verkennen, maar dan met de eerste zonnestralen van een winterse dag. Acht uur is een prima tijd om op een vrije ochtend nog in je bed te liggen, maar ongetwijfeld levert deze tocht je veel meer energie op!

We starten in het donker, maar het zal al snel gaan schemeren tot om 8.45 uur de zon opgaat. Mocht je nog niet ontbeten hebben, daar zullen we samen de tijd voor nemen, misschien wel in de uitkijktoren halverwege de route! Neem dus vooral je thermoskan met koffie of thee mee en iets lekkers voor jezelf of om te delen met de groep.

De wandeling is niet zo lang, dus met de lunch kun je weer thuis zijn 🙂

Wandelroute: https://klompenpaden.nl/klompenpad/benedeneindsepad/

Meenemen: 2 euro voor het Natuurhike spaarvarken + ontbijt

Startpunt: Pannenkoekenhuis Midden Op ‘t Landt, Benedeneind Noordzijde 430a, Benschop

Vrijdagavond 10 januari 2020 | Amsterdam Light Festival | 6,3 km | 20.00 uur

In januari keert de rust meestal een beetje terug, maar de gezelligheid blijft nog even. De avonden zijn nog steeds donker en koud en dus hebben we een avondwandeling gepland die ons wellicht een beetje op zal warmen. Een wandeling door de historische binnenstad van Amsterdam. Dit is de achtste editie van het Amsterdam Light Festival. Beleef de openluchttentoonstelling DISRUPT! langs de uitgestippelde route. Amsterdam is 53 dagen lang het toneel voor de internationale lichtkunst. Heb je deze avond nog geen plannen? Twijfel dan niet en loop mee langs de bijzondere lichtkunstwerken.

Meenemen: 2 euro voor het Natuurhike spaarvarken

Startpunt: Amsterdam CS, bij de piano (centrumzijde)

Zaterdag 15 februari 2020 | Tiengemeten van links naar rechts | start Zuid-Beijerland | 15 km | 9.45 uur

Voor de tweede keer lopen we als Natuurhikers op het eiland Tiengemeten. Met de pont varen we naar het eiland. Hier wacht ons een oase van rust. Maar we zijn niet alleen. Dit eiland is het leefgebied van verschillende diersoorten. De bever, het grootste knaagdier van Europa, glijdt hier geruisloos door het water. De zeearend cirkelt hoog in de lucht. Schotse hooglanders, duizenden vogels, reeën, allemaal wonen ze op dit mooie eiland. We lopen van het nostalgische platteland zo de weilanden in en vandaar weer naar moerassige rietlanden. En dat op steenworp afstand van Rotterdam.

Meenemen: 2 euro voor het Natuurhike spaarvarken en 4 euro (als lid van Natuurmonumenten) of 6 euro (geen lid van Natuurmonumenten) voor de pont voor een retour Nieuwendijk – Tiengemeten. De pont vertrekt om 10.00 uur en daarna pas elk heel uur dus zorg dat je op tijd bent!

Startpunt: Nieuwendijk 1, 3284 KR, Zuid-Beijerland

Hier zie je de oprichtster van Natuurhike oog in oog met een Schotse hooglander

%d bloggers liken dit: