Wandelingen

Onze wandelingen hebben even stil gelegen in verband met corona. We willen nu graag weer opstarten. Het is tenslotte heerlijk om buiten te zijn en samen op pad te gaan! We zullen de komende tijd een maximum van 10 deelnemers aanhouden.

Wandelagenda

Zaterdag 04/04/2020 Eiland van Schalkwijk (12 km) GEANNULEERD

Vrijdag 07/08/2020 en zaterdag 08/08/2020 Tweedaagse Biesbosch – VOL voor de overnachting (je kan je nog wel aanmelden voor de reservelijst of voor één of twee dagen hiken/kanoën zonder overnachting)

Beschrijving wandelingen

Vrijdag 07/08/2020 en zaterdag 08/08/2020 | Tweedaagse Biesbosch | wandel- en kanotocht

Het Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, met als belangrijke toegangspoort de stad Dordrecht. De Biesbosch, ontstaan na een watersnoodramp, is een doolhof van kreken, wilgenvloedbossen, grienden en open weiden vol vogels. De tweedaagse is een combinatie van wandelen en kanoën met een overnachting in het Stayokay hostel in Dordrecht. We willen er twee volle dagen van maken. Het lijkt ons leuk om bij mooi weer lekker te gaan picknicken, dus neem vooral wat lekkers mee. Een kleed, vuilniszak of krukje om op te zitten kan ook handig zijn.

Meenemen: ongeveer 40 euro voor de overnachting en wat extra geld voor de kanohuur. Neem ook genoeg eten en drinken mee. Meer informatie over het startpunt en de begin- en eindtijd volgen later.

Geleid door: Mariëlle en Berdine

Zaterdag 4 april 2020 | Eiland van Schalkwijk | Ontbijtwandeling | 12 km | 9.00 uur GEANNULEERD

Een wandeling door het mooie Schalkwijk met de forten en andere hoogtepunten gaat ons verrassen. In het waterrijke ‘Eiland van Schalkwijk’ is het fijn wandelen. We lopen onze wandeling deels over verharde paden, daarnaast maken we gebruik van klompenpaden. Onderweg komen we de woontoren Vuylcop (Vuylcoop) tegen, die rond de 14e eeuw is gebouwd. Langs deze route lopen we over het water, dankzij het pad dat gelegd is bij het ‘Verdronken Bos’. Kortom, er valt veel moois te verkennen in en rondom Schalkwijk. Meer informatie over o.a. de forten (verdedigingswerken) is te vinden op deze website: https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/verken-de-streek/eiland-van-schalkwijk/de-nieuwe-hollandse-waterlinie-eiland-van-schalkwijk of
https://klompenpaden.nl/klompenpad/lint-en-liniepad/.

We beginnen deze wandeling al vroeg. Daarom willen we na een uurtje wandelen nog even de tijd nemen voor een uitgesteld ontbijt. Neem gerust je crackers, kaas, yoghurt en blauwe bessen mee. Voor jezelf of om te delen met elkaar 🙂

Meenemen: 2 euro voor het Natuurhike spaarvarken

Startpunt: Toeristisch overstappunt Pand Pannenkoek (TOP), Schalkwijk

Geleid door: Joanne Kemp

Afbeeldingsresultaat voor eiland van schalkwijk"
%d bloggers liken dit: